Kursiyer olarak girdikleri Meslek Fabrikası’ndan eğitmen olarak çıktılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Kadınları Eğitmen Yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın düzenlediği kurslara katılan iki kadın, Başak Bodur ve Serap Kandemir, eğitim aldıkları kurumda eğitmen olarak görev yapmaya başladı. Başak Bodur Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’ndan mezun olurken Serap Kandemir Yaş Pasta Yapımı Kursu’nu tamamladı. Sadece mesleki eğitim almakla kalmayıp, bilgi birikimlerini yeni meslektaşlarıyla paylaşmaya başladılar.
Türk Kadınları Başarı Hikayeleriyle Adından Söz Ettiriyor
Türk kadınları, seçme ve seçilme hakkının 90. yılında demokratik haklarının yanı sıra başarı hikayeleriyle de adlarından söz ettiriyorlar. Meslek Fabrikası, İzmirlilere çeşitli sektörlerde istihdam imkanı sunan teknik kurslarıyla pek çok örnek öyküye ev sahipliği yapıyor. Ziraat mühendisliği bölümünü bitiren Başak Bodur, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’na katılarak eğitmenlik yapmaya başladı. Öte yandan Serap Kandemir, muhasebe ve finansman öğretmenliği yaptıktan sonra Yaş Pasta Yapımı Kursu’na kaydolarak eğitmenlik pozisyonuna geçti. Her zaman öğretme aşkı taşıdıklarını belirten kadınlar, “Öğrenmenin ve öğretmenin yaş sınırı yoktur” dediler.
Kurstan Mezun Olup İş Başvurusunu Kabul Etti
Meslek Fabrikası’nda 2 yıldır eğitmenlik yapan ziraat mühendisi Başak Bodur, Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’na kaydolduğunu ve kursu başarıyla tamamladığını anlattı. Meslek Fabrikası’nın istihdam birimine iş başvurusunda bulunan Bodur, 2023 yılı itibariyle Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’nda eğitmenlik yapmaya başladı.
Kursiyerlikten Eğitmenliğe Yolculuk
Başar Bodur, mesleki eğitim aldığı kurumda eğitmen olarak göreve başladığını dile getirerek, ziraat alanında çalışmanın ve insanlara dokunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Meslek Fabrikası’nda eğitim alan kişilerin meslek edinirken finansal özgürlük kazandığını belirten Bodur, kursun özellikle kadın istihdamına katkı sağladığını vurguladı. Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursunda öğrencilere ekim, hasat, bakım ve kullanım süreçleri hakkında bilgi verildiğini belirten Bodur, “Kurslarımız genç ve kadın çiftçilere kapı aralıyor. İzmir ve kadınlar için büyük bir avantaj sağlıyor” şeklinde konuştu.
Meslek Tutkusunu Yüksek Lisansla Pekiştirdi
Serap Kandemir ise Yiyecek İçecek Hizmetleri Kursu’nda 2 yıldır eğitmenlik yapmaktadır. Yaş Pasta Yapımı Kursu’na katılarak gastronomi alanında kariyer yapma kararı alan Kandemir, üniversite sınavlarına girip gastronomi bölümünü kazandı. Meslek Fabrikası’nın istihdam birimine iş başvurusunda bulunan Kandemir, aynı alanda yüksek lisans yaparken eğitmenlik yapmanın gururunu yaşıyor.
Öğretmenlik Yolculuğu
Meslek Fabrikası’nda eğitmenlik yapmadan önce muhasebe öğretmenliği yapan Serap Kandemir, Yaş Pasta Yapımı Kursu’na katılarak bu alana ilgi duydu. Öğrencilerine karşı kutsal bir sorumluluk hisseden Kandemir, “Öğretmenlik çok kıymetli bir meslektir. Öğrencilerim benim için çok değerlidir. İnsanlara iş ve istihdam sağlamak beni mutlu ediyor” dedi. Meslek Fabrikası’nda eğitim alarak kendi başarı hikayesini yazan öğrencilerinin olduğunu belirten Kandemir, onlara ilham vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı