Edinilen bilgiye göre, Alacakaya’nın Halkalı köyünde gezintiye çıkan bir kişi kayalık alanda kocabaş yılanını fark etti. Bunun üzerine şahıs, cep telefonu ile o anları görüntüledi. Yakından görüntülenen türün yaklaşık bir metre uzunluğu olduğu gördü. Yılan daha sonra gözden kayboldu.
Yaban hayatı için önemli olan yılan türünün daha çok Orta Doğu ve Orta Asya’da görüldüğü ve yarı zehirli olduğu öğrenildi.
KOCABAŞ YILANI
“Hemorrhois ravergieri (Kocabaş yılan) olarak bilinen bu tür ‘Colubridae (Kırbaç yılanları)’ familyasına dahil ‘yarı zehirli’ türlerden biridir. Küçük kemirgenler, küçük kuşlar, kertenkeleler gibi küçük canlılar üzerinde yoğunlaşır. Sıkıştırılmadığı ve kendini tehdit altında hissetmediği sürece ısırmaz. Fakat kendini tehdit altında hisseder veya sıkıştırılırsa çok hızlı şekilde ısıran, hızlı ve seri hareketli, agresif ve ısırıcı bir türdür. Yarı zehirli olan bu türün zehri sadece küçük canlıları etkileyip (küçük kemirgenler gibi avlarını) insan üzerinde etkili olmadığı için hayati risk oluşturmaz”